Tres partits, dues històries i un pla B

FCB-CSKA

La primera història comença el divendres 3 de març. Feia temps que no trepitjàvem grada i es notava. Aquella sensació de nervis constants perquè saps que avui tens partit, perquè avui juga el teu equip, envaeix la majoria dels supporters que des de ben d’hora omplien la prèvia.

Sabíem que no hi havia opcions de guanyar el partit, érem conscients de que tal i com està la secció no podríem fer saltar la sorpresa contra un aspirant a guanyar la competició. El que de cap de les manera podíem esperar van ser els quatre i únics punts en els primers instants del partit.

Mica en mica aquell neguit, aquell nerviosisme que tots teníem a dins es va anar diluint per culpa d’una altra gran decepció per no veure ni un mínim de compromís a pista amb la causa blaugrana.

El pitjor era veure com el CSKA sense ni tan sols apretava, gaudia de tirs fàcils i resolia amb solvència el que per ells va ser un tràmit. La grada, mentrestant, animava pel compromís amb el Barça. Un compromís lluny de jugadors i directius.

A tot això, una segona història en paral·lel. En un temps mort del partit, Dracs 1991 va desplegar una pancarta on s’hi podia llegir: “L’orgull del teu passat no esborra la vergonya del teu present. Fora 7.” En referència a la samarreta d’Iñaki Urdangarín que a dia d’avui encara tenim penjada al Palau Blaugrana, i que entenem que no pot seguir així de cap de les maneres, precisament per coherència amb els valors del club.

FINAL DEL PARTIT: EL PALAU, LA GRADA I VEZENKOV

Però seguim amb la primera història. Acabava el partit amb 61-85 i just amb el xiulet, com ja ve sent habitual, acaba l’animació. Ja fa temps que entenem des de la Corba Sud que el que fem… ho fem per defensar el Barça des de les grades, per res més, i per tant acabat el partit para la nostra tasca. Una mesura que té també com a intenció deixar parlar el Palau Blaugrana al final de cada partit. Els jugadors fan la típica rotllana i s’eixequen aplaudir, es troben amb una sonora pitada i una grada girada d’esquenes. Potser la reflexió hauria de ser la següent: no aplaudir tant i demanar perdó als aficionats que cada dia omplen el Palau i en veuen una rere una altra.

Sasha Vezenkov assegurava als microfons de Movistar + que “es una vergüenza lo que estamos haciendo. No damos el nivel que corresponde con la historia del Barcelona”. Segurament per nosaltres la única bona notícia de la temporada. Un jugador que ha de tenir una consideració ben diferent a la resta.

Un cop a casa li dones voltes al cap del que va passar divendres. Un fanàtic del bàsquet com jo ja sabia que divendres tocava perdre, pero em volia agafar a que potser l’equip treuria la mala llet per intentar competir amb el més que probable campió de l’Euroleague. Conforme passaven els primers minuts del partit ja veies que avui no seria. Mentre em trencava les mans d’aplaudir i la gola de cridar, dintre meu només demanava que l’equip m’ajudés a donar-li sentit al que estava veient. Però no, cistella rere cistella del Cska. La cara que per fora era d’un supporter endollat, per dintre estava plorant… aquest primer quart, potser el pitjor de la història del Barça de bàsquet, era una realitat ben dura. 4-29. La resta del partit poc importava.

Per sort allà estaven els meus supporters de Dracs, l’orgull groc, els que no es rendeixen mai, els que passi el que passi no deixen sol a l’equip fent avui una demostració que no es pot veure en probablement cap altre grada del món. I les teves llàgrimes interiors, amb el pas del partit es converteixen en emoció i passió en veure com una grada com la d’avui es creix en les dificultats. Ha sigut històric, un dels pitjors partits en molts anys del Barça… acompanyat d’una grada que molts equips somiarien tenir. Una nit trista i plena d’orgull, de llàgrimes d’impotència i llagrimes d’emoció.

FCB-MURCIA

Arriba el diumenge i tenim una nova cita amb el Barça de bàsquet, les ganes que hi ha són ben poques, partit rere partit s’esgoten i la grada i el Palau ho noten. 800 nens omplen les grades del Blaugrana per evitar la baixa assistència. La Corba Sud comença l’animació, un altre partit en la tònica de lo habitual, el Murcia no perd la cara al partit en cap moment, s’arriba a col·locar varies vegades per davant i tot i així un servidor veu que el Palau reacciona als càntics que des de Dracs 1991 es comencen i els segueix. La gent s’emociona amb l’actitud de Diagne. És llavors quan un entén que l’orgull del FCBbasket està a les grades del Palau Blaugrana. De tot el Palau Blaugrana.

Finalitza el partit amb un 73-70 contra el 12è de la classificació, amb sensació de que les dinàmiques de l’equip costaran i molt de canviar si ningú fa res. Marxem cap el lokal del grup, perquè encara que la primera història que us expliquem, que és un autèntic malson, havia posat fi a un altre capítol en forma de cap de setmana, pel Barça i per nosaltres encara no havia acabat.

 FCB B-HUESCA

A la tarda ens espera un Pla B. Un FCB B-Huesca. 25 membres del grup ens reunim per anar a la ciutat esportiva. Amb ganes comença l’animació i a poc a poc ens envaeix sensacions que feia temps que no recordàvem amb el bàsquet. Entusiasme, ganes, compromís, lluita… totes aquestes paraules que per un aficionat al FCB són tan importants… es veien reflexades a pista!

El grup disfrutava com mai a la grada, el partit anava cada vegada millor i tot i que al final el resultat es va ajustar, no vam tenir problemes per assegurar una nova victòria que ens permet seguir en el bon camí per salvar la categoria.

Final del partit i els jugadors ens agraeixen el suport. Gratificant per les dues parts. Els jugadors ens agraeixen la nostra presència en un partit molt important, però nosaltres els agraim cada un dels gestos que van tenir a pista, perquè són aquest els que donen sentit al que fem. La gratitud, la unió, que coneguin els nostres càntics, etc, són gestos que fan que la feina a la que li dediquem 24 hores 7 dies a la setmana tingui tot el sentit del món.

GRÀCIES.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s