Llibertat presos polítics! D’91

Fa uns dies empresonaven els líders d’associacions ciutadanes per haver liderat mobilitzacions massives i pacífiques i a més, aplicaven l’article 155 d’una constitució que a Dracs no hem ni votat. Ara, empresonen un govern escollit democràticament per intentar dur a terme, també pacíficament, el programa amb el qual es presentaven. Demà… qui sap, però sigui el que sigui, ens trobaran davant, alçats i en lluita, com ens han trobat fins ara.

Enmig d’aquesta repressió d’un estat que en un exercici de cinisme denigrant s’autoanomena “defensor de la democràcia”, ens ha tocat jugar un partit d’Eurolliga de bàsquet.

_DSC6430(upload)
Foto: Marc González Alomà – @MGaloma Tots els drets reservats.

Dracs-3Novembre(2)logo

Les nostres ganes d’animar són mínimes, el nostre cap és al carrer, el nostre cor amb els presos polítics, però ni els hereus del feixisme espanyol ni ningú ens impedirà defensar el nostre club i el nostre país. Ens volen callats… i cridarem més fort que mai.

Per això, en aquest partit hem vestit de negre, en mostra de dol per la mort oficial de la falsa democràcia que ens han venut durant anys. A més, hem mantingut 5 minuts de silenci en record de tots els empresonats, les seves famílies i les seves amistats. Després, hem dedicat l’altra meitat del primer quart a cridar més fort que mai “Llibertat!”, “No esteu sols” i “Els Segadors”. Finalment, al 17:14 (a falta de 2:46 pel final del segon quart) hem tret l’estelada gegant mentre cantàvem “Visca el Barça i visca Catalunya!”.

En paraules de l’entrenador, Sito Alonso: “Lo que he vivido del quinto al décimo minuto es algo que no había vivido en ningún campo de Europa. En ninguno”. I ha afegit: “Lo único que puedo decir es que si el ambiente del Palau es como en esos cinco minutos, es casi imposible jugar aquí”. I això ha estat gràcies a les penyes que han secundat la nostra proposta, als mitjans que n’han fet difusió i a tots i cadascun dels aficionats del Palau (inclosos els grecs i la llotja) que avui, primer dempeus i en silenci i després cridant més fort que mai, ho han fet possible. GRÀCIES ETERNES a tothom.

Ho ha vist Europa per televisió, ha vibrat el Palau, ens han escoltat a la delegació del govern espanyol, a qualsevol caserna o vaixell de les forces d’ocupació i han tremolat els barrots de les presons dels nostres representants.

Ho hem fet en defensa de les nostres institucions i de la democràcia, així com posant el nostre club a l’alçada de la seva història. Fins a la victòria sempre!

Dracs-3Novembre(1)logo

Va per vosaltres!

– Jordi Cuixart i Navarro
– Jordi Sánchez Picanyol
– Meritxell Borràs i Solé
– Dolors Bassa i Coll
– Carles Mundó i Blanch
– Joaquim Forn i Chiariello
– Raül Romeva i Rueda
– Josep Rull i Andreu
– Jordi Turull i Negre
– Oriol Junqueras i Vias