CAMPIONS!

Hem guanyat la Copa després de tres partits trepidants contra rivals d’alt nivell, inclòs el Reial Madrid, a qui hem derrotat a la final. Els nostres jugadors, a base de caràcter, orgull, passió i ganes de victòria, ens porten a casa el trofeu guanyat el passat cap de setmana a Gran Canària. El canvi d’entrenador sembla que ha funcionat i el projecte agafa força.

La Copa del Rei és un títol que ens agrada guanyar. En tenim 23, volem seguir sumant-ne més i sobretot volem acabar amb la ratxa de victòries que porta el nostre etern rival en aquesta competició, després de quatre anys tornant a casa amb les mans buides i un trofeu més per al Madrid. No obstant, ens presentem a Gran Canària amb entrenador nou, però vell conegut, i expectants per al que pugui passar a la pista.

Pesic

Barça – Baskonia

Per començar el torneig, un rival conegut com el Baskonia, amb el qual coincidim a lliga i també a la competició europea, per tant un partit on pot passar de tot menys ser fàcil. Efectivament, els primers minuts han mostrat un equip basc molt endollat al partit i un Barça que ha anat agafant confiança amb el pas dels minuts.

Marcador igualat fins al final del partit i última possessió per a Baskonia, que no encerta el triple que hauria conduït el partit a la pròrroga. Victòria 93-90, merescuda i lluitada per tots els nostres jugadors. El coratge d’Oriola, l’habilitat d’Heurtel i la intel·ligència de Pau Ribas han marcat la diferència en aquesta primera victòria del cap de setmana. Seguim endavant!

FCBBasket Pau Ribas

Barça – Gran Canària

Encarem el partit del dissabte sabedors que el Madrid espera rival a la gran final i hem de ser nosaltres sí o sí. Abans però cal derrotar a l’equip local, que va guanyar el partit de quarts anotant 107 punts davant el Fuenlabrada. Igual que divendres, cap dels dos equips ha aconseguit desempallegar-se en el marcador i s’han anat alternant els moments de superioritat.

La concentració en defensa d’homes com Hanga ens han permès anar guanyant avantatge a partir del tercer quart i tancar el partit deixant el Gran Canària a 74 punts davant dels 87 que ha anotat el nostre equip. El jugador més destacat respecte al joc ha tornat a ser Heurtel, mentre que Oriola ens ha seguit demostrant que és el jugador que vesteix amb més passió aquesta samarreta. L’experiència de l’entrenador Svetislav Pesic ha fet canviar l’actitud dels jugadors i ja som a la final!

FCBBasket Ante Tomic

Barça – Madrid

Ha arribat l’hora de demostrar qui som i no hi ha millor escenari que una final davant el Madrid per confirmar que l’equip que s’ha vist anteriorment a l’inici de la Copa s’ha sacrificat per donar lloc a un mateix equip amb el doble d’ambició i el triple d’esperit guanyador. El partit ha començat igualat, amb molt respecte per part dels dos equips i amb jugades espectaculars com les ja habituals assistències d’Heurtel o el tap de Hanga a Rudy després d’una pèrdua. El final del segon quart i el tercer han pogut marcar un punt d’inflexió, amb diferències de més de 15 punts favorables al Barça i ens han deixat respirar per uns segons.

Ja a l’últim quart de la final, els nervis han començat a aflorar i s’ha notat en forma de pilotes perdudes, sumat als triples del Madrid que ha anat retallant les distàncies al marcador. Ni la diferència de 7 punts quan faltaven 55 segons ha estat suficient per no viure un final d’infart. Dos punts amunt i dos tirs lliures necessaris per tancar el partit errats. Última possessió de 10 segons en la qual el Madrid va tenir temps de llançar un triple (que per sort no va entrar) i palmejar fins a dos cops una pilota que estava destinada a caure a terra i donar per fi la victòria a l’equip català.

Un partit amb polèmica, com és habitual en els partits de màxima rivalitat i intensitat, que ha servit per donar un cop de puny a la taula, guanyar al màxim rival i obtenir el primer títol després d’uns anys plens de fam. Mostrem a la resta de rivals que tot i no tenir aspiracions a Europa, la lliga és molt llarga i tenim ganes de més victòries i títols com aquest.

Som campions de la Copa!

Per J.V.