Antimadridistes sempre!

A Dracs 1991 hem creat una enganxina antimadridista amb la foto del cop de puny de Mike Davis a Juanma Iturriaga. La trobareu els dies de partit a la Corba Sud… i segurament en fanals, semàfors i parets de tot el món.

La foto és de la final de la primera lliga de bàsquet amb playoff (1983-84), que enfrontava al Barça de Solozábal, Epi, Sibilio, Jiménez o Mike Davis, entre d’altres, al Madrid de Corbalán, Fernando Martín y Romay o Iturriaga.

En el segon partit de la final, que es jugava a Madrid, es produeix aquesta jugada. Iturriaga es menja un bloqueig, s’emporta un cop i va al terra. S’aixeca i li dona un cop de colze a Davis, que ràpidament li fa encaixar el cop de puny que es veu a la imatge, en plena cara.

A partir d’aquí es produeix una baralla amb més jugadors. Fernando Martín, per exemple, empeny a Davis i aquest s’hi torna. Finalment, els companys aconsegueixen calmar els ànims.

A la represa del joc, el Barça acabava guanyant el partit per 79-81 i igualava l’eliminatòria en camp contrari.

Però la història no acaba aquí. El comitè es reuneix a la Ciudad Deportiva del Madrid (sí, heu llegit bé) i imposa 6 partits de sanció a Davis, 3 a Martín i cap a Iturriaga. El paio que havia començat la baralla no tenia ni sanció! És així com el Barça, en una decisió històrica, no es presenta al tercer partit i el Madrid guanya la lliga per incompareixença del nostre club.

Así, así, así gana el Madrid. I per això (i per molts altres motius) som “Antimadridistes sempre!”