A Dracs 1991 fem #VagaFeminista

Sempre diem que les grades no estan aillades del carrer. Les grades, de fet, les formem gent que també som al carrer. Per això, seria molt cínic mirar cap a un altre costat i fer com si res quan a la nostra ciutat la policia apallissa gent pacífica que només vol exercir els seus drets democràtics o quan un rei heureu del feixisme -en ple 2018- encara mana i a sobre rep ‘besamanos’.

I seria igual de cínic fer com si res quan encara hi ha una diferència salarial exagerada entre homes i dones (fins i tot pels mateixos llocs de feina), desenes de dones som assassinades cada any fruit de la violència masclista i milers la patim d’una o altra manera. La discriminació cap a la dona existeix en tots els àmbits de la nostra societat i per això, el 8M #EnsAturem i fem #VagaFeminista.

Però és que a més, aquesta discriminació ens toca molt de prop perquè existeix també a l’esport i a les grades. A l’esport, per exemple, per les grans diferències de tracte entre els esportistes i les esportistes, el nombre de directius d’un i altre sexe, l’ús de les dones com a objectes en esdeveniments esportius, etc.

A les grades, des del ‘Shakira es de todos’ dels seguidors de l’Español de Cornellà als abusos d’ultres cap a qualsevol dona, passant per pensar que un insult és més insult pel fet de fer-lo en femení o que un jugador que va fluix a una pilota és ‘una nenaza’.

Aquestes actituds no tenen cabuda a la Corba Sud. A Dracs 1991 som feministes i fem tot el possible per ser-ho en una societat que ho és ben poc. Per això, aquí les dones som fonamentals en la direcció del grup, en els muntatges, en la dinamització, en la gestió del dia a dia, en l’animació… les dones som fonamentals a grada, a Dracs.

I si cada Nadal recollim joguines noves per als infants que han estat víctimes de la violència masclista i es troben refugiats en diversos pisos d’acollida, aquest 8 de març també #EnsAturem i fem #VagaFeminista durant el dia i ens sumem a la manifestació que comença a les 18:30h a Passeig de Gràcia amb Diagonal. Tenim un problema i cal fer-lo visible, parlar-ne, prendre mesures i canviar moltes coses. Cal que ens hi posem!

Us compartim el manifest de la Vaga Feminista creat per a aquest dia.