A Dracs 1991 fem #VagaFeminista

A Dracs 1991 som feministes i som conscients de la discriminació que patim les dones. Per això, el 8M fem Vaga Feminista.

Sempre diem que les grades no estan aillades del carrer. Les grades, de fet, les formem gent que també som al carrer. Per això, seria molt cínic mirar cap a un altre costat i fer com si res quan a la nostra ciutat la policia apallissa gent pacífica que només vol exercir els seus drets democràtics o quan un rei heureu del feixisme -en ple 2018- encara mana i a sobre rep ‘besamanos’.

I seria igual de cínic fer com si res quan encara hi ha una diferència salarial exagerada entre homes i dones (fins i tot pels mateixos llocs de feina), desenes de dones som assassinades cada any fruit de la violència masclista i milers la patim d’una o altra manera. La discriminació cap a la dona existeix en tots els àmbits de la nostra societat i per això, el 8M #EnsAturem i fem #VagaFeminista.

Però és que a més, aquesta discriminació ens toca molt de prop perquè existeix també a l’esport i a les grades. A l’esport, per exemple, per les grans diferències de tracte entre els esportistes i les esportistes, el nombre de directius d’un i altre sexe, l’ús de les dones com a objectes en esdeveniments esportius, etc.

A les grades, des del ‘Shakira es de todos’ dels seguidors de l’Español de Cornellà als abusos d’ultres cap a qualsevol dona, passant per pensar que un insult és més insult pel fet de fer-lo en femení o que un jugador que va fluix a una pilota és ‘una nenaza’.

Aquestes actituds no tenen cabuda a la Corba Sud. A Dracs 1991 som feministes i fem tot el possible per ser-ho en una societat que ho és ben poc. Per això, aquí les dones som fonamentals en la direcció del grup, en els muntatges, en la dinamització, en la gestió del dia a dia, en l’animació… les dones som fonamentals a grada, a Dracs.

I si cada Nadal recollim joguines noves per als infants que han estat víctimes de la violència masclista i es troben refugiats en diversos pisos d’acollida, aquest 8 de març també #EnsAturem i fem #VagaFeminista durant el dia i ens sumem a la manifestació que comença a les 18:30h a Passeig de Gràcia amb Diagonal. Tenim un problema i cal fer-lo visible, parlar-ne, prendre mesures i canviar moltes coses. Cal que ens hi posem!

Us compartim el manifest de la Vaga Feminista creat per a aquest dia.

%d bloggers like this: