Cançons històriques del Barça

El Barça també és “més que un club” a nivell musical. Són ja uns quants els grups que més o menys vinculats a les grades barcelonistes han dedicat alguna cançó al club català.

Els “Desperdicis Clínics”, anomenats per alguns com els “Sex Pistols de Martorell”, feien moltes referències al Barça als seus temes. Membres dels Boixos Nois de la primera època van fer cançons com “Àrbitres contra el Barça”, “Boixos Nois” o “Sóc un desperdici”, on deixaven ben clara la seva militància a les grades blaugranes.

Dels anys 80 també és la banda “Skatalà”. Amb algún membre dels Boixos dels inicis, l’any 1987 enregistren la maqueta “Fent d’aquí”, amb una cançó homònima dedicada al Barça.

A meitat dels 90’s la banda “Pilseners” va incloure a la seva primera maqueta el tema “Barça em pertany a mi”, una versió culé de la gran cançó “England belongs to me” dels “Cock Sparrer”. Al grup hi havia membres d’Almogàvers i dels Clam Blaugrana, grup que animava bàsicament a la secció de bàsquet i que fins i tot va editar algún fanzine. Més tard, al seu disc del 2004 “Herois del nostre temps”, van incloure un altre tema en clau barcelonista: “Tenim un nom”.

Al setembre de l’any 1995 es forma la banda de street punk antifeixista “Opció K-95”. Aquest grup té membres de la penya Almogàvers i de Nostra Ensenya. Al seu segon treball “Mai Morirem” inclouen la cançó “Blau i Grana”.

Un cas curiós és el de “Red Alert”. La banda de Sunderland va editar un single l’any 1996 amb el segell català “Plastic Disk Records” amb la cançó “Visca el Barça”. A la portada del single es pot veure el cantant del grup al mític Gol Sud del Camp Nou.

Fins aquí el recull de les cançons barcelonistes més destacades i dels grups més relacionats amb les grades blaugranes. Ens deixem un bon grapat de grups com “Desperta Ferro” i la seva cançó “Som i serem Culés”, o els “Borratxos Subversius” amb la seva versió barcelonista del “You’ll Never Walk Alone”, o els “Side Whiskers” i la seva cançó “Barça, ara i sempre” i molts i molts més.

I tampoc cal oblidar la versió jamaicana de l’himne del Barça que van tocar els Dr. Calypso a la gespa de l’estadi. Habituals de la 3a graderia del Camp Nou, van fer una petita aportació a la lletra del nostre himne. Ja sabeu: “Jugadors! Jugueu bé!!! Seguidors! Animeu!!!”