Guillem Agulló: 25 anys amb tu!

11 d’abril de 1993, Montanejos (Castelló). Un jove barcelonista i militant de l’esquerra independentista, en Guillem Agulló, es va enfrontar amb molt coratge i força a un grup de neonazis, en el qual es trobava l’indesitjable Pedro Cuevas, qui li va clavar una ganivetada mortal.

Aquella nit va morir Guillem Agulló i Salvador, però va començar una lliuta contra el feixisme que 25 anys després segueix en peu: des de la lluita incansable dels seus pares, passant per grups de música i acabant pel poble dels Països Catalans i d’arreu del món.

Avui toca centrar-nos en la figura icònica de Guillem Agulló, però malauradament no és un cas aillat. Són moltes les víctimes antifeixistes per part de grups d’extrema dreta que gaudeixen d’impunitat.

Va per vosaltres: Carlos Palomino, Roger, Aitor Zabaleta, Clément Méric, Ivan Khutorskoy, Guillem Agulló, Carlo Giuliani,… i un llarg etcètera de sense sostre, persones d’una altra raça o d’una altra cultura.

La lluita continua. Per ells seguirem als carrers contra el feixisme, el racisme, el masclisme i la homofòbia.

No podem acabar aquest petit escrit sense recordar la frase que ha acompanyat la lluita antifeixista als PPCC durant aquests darrers 25 anys:

Guillem Agulló, ni oblit ni perdó!