Comunicat oficial: Copa del rei de futbol sala 2018

Des de Dracs 1991 volem comunicar oficialment que no assistirem a la Copa del rei de Futbol Sala que es disputarà a Cáceres el proper dissabte 5 de maig. Per una banda creiem que no s’ha tingut en compte als aficionats i per l’altra estem farts de la repressió que està patint l’afició del Barça, de la qual no som una excepció. Així, amb l’objectiu que això no es converteixi en tendència, hem decidit plantar-nos.

D’entrada, volem denunciar que si només s’ha presentat una ciutat per acollir la final, queda clar que les condicions que ofereix la RFEF per acollir-la han de ser pèssimes. No hi ha una altra explicació. I no pot ser.

En segon lloc, no entenem que aquesta ciutat sigui Cáceres, una ciutat mal comunicada, a gairebé 1.000 quilòmetres (12 hores d’autocar) de l’afició d’un dels finalistes –el doble que de l’altra- i per res del món a mig camí entre els dos. Amb la conya de què a sobre som l’equip ‘local’ per antiguitat…

Tampoc ens expliquem que en una reunió en la qual hi ha 15 persones (entre comitè, clubs, lliga, federacions, seguretat, marketing, taquillatge, organizació, àrbitres, comunicació i premsa), els sembli bé aquesta opció i a ningú se li acudeixi una altra opció. Molta gent, pocs caps i menys ganes de fer feina. I com que només hi ha una opció, els club no hi tenen res a dir. Quin sentit té esperar aleshores a saber els equips finalistes? Com a mínim ho podríem saber amb temps.

Finalment, la repressió viscuda a Saragossa: identificacions aleatòries, banderes antifeixistes requisades, amenaces de la policia, gent expulsada del pavelló, multes de fins a 3.000 euros i mentrestant, barra lliure per a l’afició rival.

No volem que el futbol sala segueixi els passos del futbol, on els equips estan cada vegada més desarrelats de les ciutats on els han vist néixer, els preus són abusius i es juguen supercopes d’un país a milers de quilòmetres. Allà, però, els aficionats locals estant sent substituits per turistes o gent de l’altra punta del món que només ho mira per la tele… i de moment la roda segueix girant mentre cada vegada més gent s’ho mira des de casa i les grades perden color.

A Cáceres, tal i com hem denunciat en un altre comunicat, hi haurà 700 penyistes de la resta de l’Estat (que ni són socis) que no saben ni qui juga a la secció de futbol sala, mentre els aficionats fidels del Palau (que no només nosaltres), els que hem contribuit a arribar a aquesta final, no hi podrem ser.

Senyores i senyors de la Federació, el futbol sala amb prou feines ens el mirem aquí. Com no cuideu als aficionats, un dia us quedareu sense esport i sense canapés. Nosaltres no volem participar d’aquesta deriva i lluitarem per a què no sigui així. De moment, sense venir a aquesta Copa. I que quedi clar que ens sap molt greu per uns jugadors que mereixen que els seguim a la fi del món.