Fora Urdangarín del Palau Blaugrana – Comunicat final

Avui, 15 d’octubre, ens hagués agradat entregar les 3.300 firmes que necessitàvem per portar a votació a l’Assemblea General de Socis Compromissaris el següent punt: despenjar la samarreta d’Iñaki Urdangarín del Palau Blaugrana. No podrà ser perquè ens hem quedat a les portes de les 3.000.

25 dies, 2 partits de futbol, 3 de bàsquet, 3 de futbol sala i 2 d’handbol no han estat suficients per aconseguir la fita marcada i després de reflexionar el que hem viscut en cada situació, hem arribat a la conclusió que les causes són diverses.

En primer lloc cal una dosi d’autocrítica. Hem cregut que aquesta causa tenia tan suport entre la massa social que amb poc esforç ho aconseguiríem; i vam posar data de caducitat a les firmes per aquesta assemblea, perquè la volem fora quant abans millor. Després dels primers partits hem vist, per una banda, que teníem raó amb el suport del soci: 9 de cada 10 que trobàvem firmaven. Ara bé, ens farien falta moltes mans per fer-ho (o un sol partit més de futbol). Tard.

En segon lloc, si bé el 90% dels socis firmaven, cal parlar de l’enorme dificultat per trobar-los en qualsevol partit. Des del futbol sala, on amb prou feines recollíem 50 firmes pentinant tota la grada, a la barbaritat del futbol, on gràcies a què els números absoluts són molt més grans els acabaves trobant. Això sí, no sense uns quants intents fallits a turistes, autocars sencers de penyistes sense ni un sol soci i gent que va amb el carnet d’algú altre. En una proporció exagerada i preocupant que ens feia perdre molt de temps.

I en tercer lloc, cal afegir totes les dificultats que ens hem trobat: que com a socis no podem posar carpes de recollida dins l’estadi sense pagar un dineral al propi club; que el permís ens va arribar un divendres a última hora perjudicant-nos en el primer dels únics 2 partits de futbol on hem pogut recollir; o que fora de l’estadi la policia té molt de temps lliure i l’inverteix en perseguir 4 persones que demanen firmes.

Amb tot això, posem en valor que amb la feina de poques persones haguem estat capaços de recollir gairebé 3.000 firmes per un tema que clama al cel. Ens entristeix no anunciar una derrota a les urnes, sinó una derrota per portar una cosa a les urnes en un club que repeteix per activa i per passiva que ‘el club és del soci’. Doncs no, cada vegada ho és menys i qui sap si això ja no té marxa enrere…

Comunicat-Final