L’Eurolliga és especial

Quan al Camp Nou hi ha Champions es respira un ambient especial, de partit gran, d’emoció, de ganes de lluitar per ser el millor d’Europa, de gaudir del millor futbol.

L’Eurolliga és la nostra Champions particular del Palau Blaugrana. És especial. Saps que et visitaran els 15 millors equips d’Europa, que el partit serà disputat, que ho hauràs de donar tot tant a la pista com a la grada per guanyar i que potser t’enfrontaràs a una afició rival (fet gairebé inexistent a la lliga).

Thomas Heurtel Barça Bayern Munich Basket Eurolliga

Tot això fa que les cerveses de la prèvia tinguin un altre gust, que l’ambient que es respira sigui diferent, que els nervis estiguin més a flor de pell, que vinguin els membres que fan més kilòmetres (com Vilafranca o Palafrugell), que més gent de l’habitual s’apropi al bar a intercanviar batalletes i impressions sobre la competició, que les cistelles se celebrin més i que els atacs rivals es xiulin amb més ganes…

Aquest any hem debutat a casa contra el Bayern de Munich (també FCB, per cert, un dels motius pels quals ens volen treure les històriques i significatives lletres en el nou escut, que es veu que no són ‘exclusives’… quin drama). No hi ha hagut més afició visitant que 4 familiars. No hem omplert la grada. Però ha sonat la cançó de l’Eurolliga i l’himne del Barça, els que hi érem ho hem donat tot i els nostres jugadors han guanyat el partit, aconseguint la primera victòria d’aquesta temporada.

 

Encara que l’inici fora (pallisa a Moscou i derrota inesperada a Gran Canaria) no ha estat l’esperat i a casa l’ambient és fred (el record de les últimes temporades està molt present), no abaixarem el cap a les primeres de canvi.

Som del Barça, això no ho canviarem, i tenim ganes de creure en gent com Pierre Oriola perquè portin l’equip per l’únic camí que va a Gasteiz: la lluita. Per això, treballarem tant com calgui per oferir millors grades. Començant per marcar en vermell el proper partit a casa d’Eurolliga: Dijous, 1 de novembre, a les 21:00h, Barça – Maccabi. És impossible que no us vingui de gust…!

Pierre Oriola Barça Bayern Munich Eurolliga