Dracs On Tour: Donosti 2018

Per primer cop en molt de temps, la lliga s’ha dignat a fer un calendari amb dates i hores definitives des del principi, fet que ajuda i molt al grup a l’hora de planificar la temporada.  I entre els horaris fixats, ens va agradar el partit a Donosti del 22D.

La prèvia començava amb les manifestacions del 21D, movilitzacions arreu de la ciutat que van quedar desmuntades de nou pels discursos lliristes que criminalitzen qualsevol lluita al carrer. Mentrestant, la violència real encaputxada venia per part dels de sempre i amb la mateixa impunitat de sempre: aquells que se suposa que vetllen per la nostra seguretat. I així anem fent república, amb un govern efectiu de collons. “Ampliant base” li diuen…

A la nit, sopar i primeres birres pels carrers de Sants. A la nostra taverna predilecta comencen a correr les primeres copes per aguantar fins les 4:00 del matí, hora de sortida del bus.

Set hores de viatge. Al bus no dorm pràcticament ningú fins ben passades les 8 del matí. A la gent amb més quilòmetres se’ns passa ràpid el trajecte tot esperant arribar ben d’hora per començar a escalfar motors. Un cop a Donosti, ens desplacem fins el casc antic. Allà cauen els primers pintxos, txakolis i cerveses. L’ambient puja i es noten les ganes de partit. Sempre és un plaer viatjar a Euskal Herria, moure’s de bar en bar i arribar a Anoeta, última parada abans d’entrar al pavelló, que és allà al costat.

18-19 Gcb-FCB

INseguretat

La cosa es comença a torçar quan la seguretat d’un pavelló sense massa feina comença a fer uns registres exhaustius com si fossim a Madrid: es revisen carteres, butxaques, caputxes, tot el material del grup (bufandes, banderes), etc. Tractes deplorables i un registre especialment agressiu contra l’única persona negra del grup. El responsable de seguretat de la porta no reconeix en cap moment a cap interlocutor nostre per poder mediar en la situació. Segons ens avisa, no entrarà cap element que no tingui a veure amb el partit. La mítica i sempre subjectiva llei de l’esport. Així doncs les banderes antifeixistes, el material de la Super 3 i la bandera en honor al Rudu queden en una bossa d’escombraries.

Amb el grup animant, membres del directivo intentaven fer entrar en raó a la seguretat. Finalment i per no perdre el material, un membre s’identifica per poder quedar-se totes les banderes amb el compromís de no mostrar-les i sota amenaça de multa si això passa. Aquest és el preu a pagar per ser antifeixista.

A qui pot incitar a la violència l’antifeixisme? A un feixista. Per tant, algú que no deixa entrar una bandera antifeixista (del Barça, per cert, per allò de què no té a veure amb el partit) és perquè és feixista? Perquè pot molestar a feixistes que són dins? O és que potser volen grades que no pensin? Potser volen un esport on només importi el seu negoci buidant-lo de tot tipus de contingut? Ens hi trobaran sempre al davant perquè som com som i mai canviarem.

Aquest és el camí

Ben entrat el segon quart ja som tots finalment a dins i sembla ser que no ens esperen massa problemes. L’equip porta un bon ritme a la primera part però no aconseguim marxar al marcador, la grada gaudeix, l’animació és contundent en un pavelló amb poc esperit. Des de Barcelona ens diuen que se’ns escolta com si juguessim al Palau, això encara dóna més ganes als membres del grup desplaçats. Seguim el futbol pel mòbil i estem també atents al futbol sala. Merda d’horaris.

18-19 Gcb-FCB (1)

A la segona part l’equip posa més intentistat i aconseguim traduir el que s’esperava en el marcador, moments en què els jugadors s’agraden, gestos de complicitat que fan que la teva feina tingui sentit. El partit acaba amb el resultat de 71-104. Els jugadors, capitanejats per Oriola i Pesic, venen a agraïr l’esforç als desplaçats. Puny amunt del míster i mà al cor, aplaudiments creuats, orgull i satisfacció perquè aquest és el camí. Heurtel també agraeix en un tuit la nostra presència. Detalls simples, però que s’agraeixen.

De tornada ens esperen altres set hores en bus, que es traduiran en set hores de festa. No hi ha millor manera de començar les festes…

#dracs1991 #dracsontour #fcbbasket #supportersfcb