Mereixem un respecte

Sabent de les dificultats que comporta avui en dia ser un grup organizat… vam preparar amb seguretat, federació, club, policia i molta antel·lació la Copa d’España 2020. Així, abans de viatjar i des de Barcelona vam fer tot el què se’ns demanava.Doncs només arribar, problemes. Si les pancartes són grans, necessiten ser ignífugues. I encara que ens vam presentar a les semifinals amb els permisos corresponents i certificat per part del fabricant, la seguretat privada ens va retenir a l’entrada durant 40 minuts dient que era massa gran (confonent lleis), passant-se la pilota entre responsables (alguns no sabien ni de què els parlaven) o fins i tot dubtant de si el nom del grup era correcte (?) i el certificat autèntic, entre d’altres. Després de discussions, mediació del club i converses entre responsables del grup aconseguim entrar al pavelló amb el partit començat. Ens havíem perdut 8 minuts i ja hi havia gent als nostres llocs. Per no perdre més temps, decidim que en comptes d’anar on tenim les entrades pujarem a dalt amb l’infantil del FCB i donar l’animació que el club mereix.

Només entrar, la majoria de l’afició comença a cridar a favor d’Espanya mentre uns quants aprofiten també per insultar-nos i fer-nos tot tipus de gestos. Que ens rellisca no sabeu com, però que xoca amb les advertències que se’ns havien fet a nosaltres sobre qualsevol mena de provocació, sota amenaça de fer-nos fora al moment.El dia de la final se’ns assegura que els jugadors ens volen a prop, animant des del lloc on hem comprat les entrades. Així, després d’haver parlat prèviament sobre els problemes que això podia generar, se’ns assegura que podrem estar allà i dempeus, que s’ha parlat amb els qui estaven darrere i que aquelles persones que no els semblava bé se les havia reubicat. Doncs no. L’afició rival es queixa i monta el show, seguretat ens diu que o seiem o ens han de fer fora, que no hi ha cap altra opció. Ens hi neguem, nosaltres hem fet les gestions com se’ns ha exigit i en tot cas són ells qui no han fet ni estan fent el què ens havien dit. A més, al córner rival està ple de gent del Valdepeñas dempeus. 
Tornem a perdre minuts d’animació.

Finalment, posant per davant els interessos de l’equip i el que veníem a fer, proposem que ens reubiquin a dalt de tot com el dia anterior. Ens diuen que no és possible perquè està ple. És mentida. Insistim. Acaben acceptant. Allunyant-nos dels nostres jugadors, putejats i cabrejats, però considerem que és el millor per una final. I es mengen la nostra victòria amb patates. I que 15 Dracs més algunes desenes de culers repartits pel pavelló es facin sentir tot i la inferioritat i les dificultats.

I ara què? Ens preguntem si és aquesta la màgia de la Copa. Si discriminar aficions forma part de la festa. Si serveix d’alguna cosa perdre hores lliures i de vida personal per fer unes gestions que després a la pràctica no serveixen de res. Si les campanyes de marketing que parlen sobre nosaltres són només contingut buit per vendre el seu producte. Si la Federació de debò és incapaç d’acabar amb la falàcia de què les aficions poden estar barrejades i tot és collonut (que al final vol dir treballar menys), o fer efectiva la separació de gols i zones segons equips com s’ha fet sempre.

Els problemes venen de lluny i cada any es repeteixen. Si no es té en compte a totes les aficions, si no se les tracta amb respecte, acabarem per deixar de participar en la seva falsa festa. Posem sempre els interessos de l’equip per sobre els nostres, però n’estem farts. Si s’exigeix als grups i aficions unes comunicacions prèvies, documentacions i comportaments i aquestes es compleixen, ens veiem amb l’obligació d’exigir a la RFEF que tinguin la resposta adequada, conèixer els protocols i sobretot conèixer els grups per a poder tractar amb ells. Si això fos així, no es qüestionaria el nom de Dracs1991 com a grup d’animació, la veracitat del certificat ignífug del proveïdor, ni se’ns demanaria que animem el nostre equip asseguts.  Exigim les condicions necessàries per animar als nostres equips. Mereixem un respecte.