QUI SOM

Dracs 1991 Supporters Palau Blaugrana neix com a concepte el 6 de gener de 1991 a la tercera graderia del gol sud del Camp Nou, amb motiu d’un partit de futbol entre el F.C. Barcelona i el C.D. Logroñés.

Aquell dia s’establiren les bases d’un somni que encara estem vivint i gaudint. Aquesta data suposa l’aparició d’un grup d’animació amb un tarannà propi i molt ben definit: NO a la violència, ni a les agressions; i una ideologia marcadament d’esquerres, independentista i antifeixista.

Un grup amb un model propi d’animació format pel millor del model anglès, argentí, italià i grec. Una forma d’entendre el barcelonisme des d’un punt de participació i complicitat amb els jugadors; una malaltia que s’encomana amb facilitat i que converteix cada partit en una festa…

Dracs evoluciona des de l’animació a les grades del futbol fins a l’animació a les grades del Palau Blaugrana, on recolza incondicionalment a les seccions esportives del F.C. Barcelona de bàsquet i futbol sala.

El grup parteix d’una animació bàsicament vocal, recolzada per alguns timbals per la definició de ritmes i per la coordinació del tempo de les cançons, refusant per complet el soroll com a animació. Els bombos i els xiulets poden ser el complement en un partit, però mai la base d’un bon grup supporter.

Les nostres samarretes grogues, les banderes, mani-banderes i un bon assortiment de pancartes són la millor decoració per preparar la nostra grada, la Corba Sud, per un partit.

Entendre cada partit com una festa, sense importar el rival, la competició o el resultat, és un dels punts principals del grup. Viure el Barça a tots els nivells amb una implicació que no refusa responsabilitats és un altre pilar del col·lectiu.

Dracs per nosaltres és una malaltia fantàstica que s’encomana amb una gran facilitat. Pensa que pel fet de visitar aquesta plana estàs exposat a encomanar-te de la nostra passió: el Barça; i de la nostra diversió: l’animació.